Buka ménu utama

Bréksi mangrupa batu diwangun ku popotongan - fragmén mineral pegat atawa batu sedimén babarengan ku matrix rupa [1] nu tiasa sarupa atawa béda ti komposisi sempalan. Bréksi boga bentuk nyudut.

Kecap Bréksi diturunkeun tina Italia , hartina "leupas karikilan" atawa "batu dijieun ku karikil semen". Bréksi bisa boga rupa asalna béda, luyu jeung ngaran salaku Bréksi sédimén , Bréksi téktonik , Bréksi beku, Bréksi dampak na Bréksi hydrothermal . [2]

RujukanÉdit