Buddha (disambiguasi)

Buddha bisa nujul kana sawatara perkara di handap:

BuddhaÉdit

Buddha liannaÉdit

 Artikel utama: Daptar Buddha.

Kagunaan séjén anu saru jeung Buddha tina kelompok kabudhaan lianna:

  • Budai, Buddha keur seuri, figur dina budaya tradisional urang Tiongkok
  • Adi-Buddha, Buddha buhun
  • Akshobhya, salah sahiji tina lima kawijaksanaan Buddha dina tradisi kabuddhaan Vajrayana; kamulyaan Pulo Suci Abhirati kidul wétan
  • Amitābha, salah sahiji tina lima kawijaksanaan Buddha dina tradisi kabuddhaan Vajrayana; prinsip Buddha ti bagian Pulo Suci
  • Amoghasiddhi, salah sahiji tina lima kawijaksanaan Buddha dina tradisi kabuddhaan Vajrayana
  • Dipankara, Buddha munggaran ti mangsa dunya kiwari
  • Tonpa Shenrab, Buddha ti agama Bön
  • Ratnasambhava, salah sahiji tina lima kawijaksanaan Buddha dina tradisi kabuddhaan Vajrayana
  • Vairocana, salah sahiji tina lima kawijaksanaan Buddha dina tradisi kabuddhaan Vajrayana; surupan tina Dharmakaya

KahinduanÉdit

Kabudayaan modérnÉdit

Pamakéan militérÉdit

Pamakéan séjénÉdit