Buka ménu utama

Camat nyaéta pingpinan kacamatan minangka Parangkat Daérah Kabupatén/Kota. Camat boga kadudukan minangka kordinator panyelenggaraan Pamaréntahan di wilayah kacamatan, aya sahandapeun jeung tanggung jawab ka Bupati ngaliwatan Sekretaris Daérah Kabupatén/Kota. Camat diangkat ku Bupati/Walikota kalayan usul Sekretaris Daérah Kabupatén/Kota, dipilih ti Pagawé Nagri Sipil nu minuhan sarat.

Tugas Camat nyaéta ngalasanakeun kawenangan Pamaréntahan nu dilimpahkeun ku Bupati sesuai karakteristik wilayah kabutuhan daérah jeung nyelenggarakeun kagiatan pamaréntahan lianna dumasar Palaturan Perundang-undangan. Hiji Camat aya di saluhureun Lurah, tapi henteu kitu pikeun Kapala Desa.

Tempo OgéÉdit