Buka ménu utama

Cirebon téh ngaran dua Daérah Tingkat II di Jawa Barat:

Dua daérah ieu asalna tina hiji kabupatén nu dimekarkeun ku ditingkatkeunana sabagian wilayahna jadi kotamadya.

SajarahÉdit

Numutkeun naskah Purwaka Caruban Nagari, nu jadi bibit buit Cirebon téh nyaéta kampung nelayan nu ngaranna Muara Jati (abad ka-14) di wewengkon basisir kalér Jawa, nu mangrupa salah sahiji palabuan karajaan Galuh. Nu mingpinna nyaéta Ki gedéng Alang-Alang.