Buka ménu utama
Arjuna Ménta ka Raja Manipur pikeun ngalamar Citrangada

Citrānggadā nyaéta anak awéwé ti Raja Citrasena ti Manipur, jeung mangrupa salah sahiji istri Arjuna.[1] Manéhna mimiti panggih waktu Arjuna ngasingkeun diri di Manipur.[1] Harita Arjuna boga status minangka lalaki nu boga dua istri.[1] Sanajan geus boga dua istri, Arjuna tuluy ngalamar Citrānggadā.[1]

Dina basa Sanskerta, kecap Citrānggadā hartina “dihias ku geulang nu éndah” [2]

ReferensiÉdit

  1. a b c d (id)DBPedia (diakses 13 Januari 2015)
  2. (id)Sastra Bali (diakses 13 Januari 2015)