Coét atawa cowét nyaéta parabot dapur nu sok digunakeun keur ngaréndos, ngabubukkeun, ngagerus bungbu-bungbuan, jamu atawa obat. Coét biasana dijieun tina batu, taneuh liat, jeung kayu. Wangunna ogé aya cirina, nyaéta legok di tengahna. Ieu legok téh mangrupa widang nu dipaké keur ngarendos téa. Coét ieu lamun dipaké pasti kudu ngagunakeun paralatan baturna anu disebut mutu. Coét nu paling heubeul geus digunakeun manusa ti saprak 35.000 tahun SM. [1]

Coét jeung mutuna


Nulis.jpg
  1. Wright, K. (1991). "The Origins and development of ground stone assemblages in Late Pleistocene Southwest Asia". Paléorient 17 (1): 19–45. doi:10.3406/paleo.1991.4537. https://www.persee.fr/doc/paleo_0153-9345_1991_num_17_1_4537.