Buka ménu utama

Curug Maléla nyaéta salah sahiji curug nu aya di Kabupatén Bandung Barat.[1] Curug ieu téh luhurna kira kira 60 nepi 70 meter sarta lébarna ngahontal kana 70 meteran nu sumber cai na ti hulu cai bagian kalér Gunung Kendeng, nyaéta Gunung api nu ayana di beulah wétan Ciwidéy nu geus paéh sarta ngalir ngaléntas walungan Cicadas-Gunung Halu.[1]

LokasiÉdit

curug maléla teh mangrupa lokasi curug nu paling nu paling luhur ti rangkéan tujuh curug sapanjang 1km nu ayana di désa Cicadas,Kecamatan Rongga, Kabupatén Bandung Barat.[1] Aksés jalanan ka lokasi curug ieu masih mangrupa taneuh jeung babatuan sarta can aya papan panunjuk ka lokasi, kaasup rétribusi tikét asup ka curugna sabab lokasina mencil di tengah tengah leweung sarta can loba kajamah ku wisatawan.[1]

Daya TarikÉdit

Curug maléla ngabogaan 5 buah jalur curug nu bakal katempo kaéndahan sarta kamegahana nu kacida pikaresepeun nu ningalina.[1] Curug nagé lumayan tarik caina jeung lamun urang boga kasempetan, urang tiasa ningali ratusan monyét nu buntutna panjang (Macaca Pasciscularis) nu keur nginum cai dihandapeun curug malela. Disisi bagéan katuhu na anjeun tiasa nempo bentuk tebing nu lumayan luhur jeung éksotis warna bodas nu ngarahna kahandapeun curug.[1]

RujukanÉdit

  1. a b c d e f "Inilah Curug Malela Bandung- Niagara Mini Yang Misterius !!!". Tempat Wisata di Bandung (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-16.