Buka ménu utama

H. Dadang Wigiarto, S.H (babar di Pasuruan, Jawa Wétan, 20 Desember 1966;umur 52 taun) nyaéta Bupati Sitobondo anu nyekel kalungguhan dina periode 2010 nepi ka 2015 jeung 2016 nepi ka 2021. Anjeunna pertama kalina di istrenan di kaping 6 September 2010. Anjeunna jeung pasanganana Rachmad sukses ngameunangkeun pilkada Situbondo kalawan meunang 145.124 sora (43 persen) jeung unggul di 15 kacamatan di Situbondo. Pasangan ieu ngaéléhkeun 4 pasangan nu sejenna nyaéta pasangan Sofwan jeung Sukarso (PPP, 33 persen), Hadariyanto-Basoe Nondo (PDI-P, 11 persen), Wahyu Teguh Wiyono jeung Samlawi Majid (PKB, 21.188 sora) jeung pasangan independen Herman jeung Junaedi (20.355 suara).[1] Anjeunna oge kungsi ngajabat minangka Ketua Fraksi Kebangkitan Nasional Ulama (F-KNU) DPRD Situbondo. Dina masa kapamimpinanana, Kabupaten Situbondo nggeus ngaraih piala Adipura tilu kali. salian ti eta, anjeunna ngarancanakeun car free day poe Minggu di jalan protokol Kota Situbondo. Kabijakanana kontroversial nyaéta marentahkeun para PNS salat berjamaah dhuhur.[2] Anjeunna nyaéta salaki ti Hj. Ummi Kulsum Dadang Wigiarto, SH.

Dadang Wigiarto
16
Incumbent
Awal jabatan
2016
Wakil Yoyok Mulyadi
Saméméhna Zainal Muhtadien (Pj.)
Masa jabatan
2010–2015
Wakil Rahmad
Saméméhna Ismunarso
Sanggeusna Zainal Muhtadien (Pj.)
Katerangan lian
Gumelar 20 Desember 1966
Indonésia Pasuruan, Jawa Wétan
Kabangsaan Indonésia Indonesia
Partéy pulitik Partai Kebangkitan Bangsa
Pameget/istri Hj. Ummi Kulsum Dadang Wigiarto, SH.
Ageman Islam

RujukanÉdit