Dekrit Alhambra (also known as the Titah Pangusiran) nyaéta titah anu dikaluarkeun 31 Maret 1492 ku Karajaan Katolik Spanyol (Isabélla I ti Castile jeung Ferdinand II ti Aragon) anu maréntahkeun diusirna bangsa Yahudi ti Karajaan Castile jeung Aragon katut wilayahna mimiti 31 Juli taun éta kénéh.[1] Ieu paréntah sacara resmi dicabut 16 Désémber 1968 ku Pamaréntah Spanyol,[2] dumasar kana Konsili Vatikan II.

Taun 2014, pamaréntah Spanyol ngaluarkeun UU anu ngatur kawarganagaraan ganda pikeun turunan Yahudi anu diusir jaman harita, pikeun mayar kajadian jaman bihari di éta nagara.[3] Ku kituna, para Yahudi turunan anu kausir alatan Dekrit Alhambra bisa boga kawarganagaraan Spanyol tanpa kudu ninggalkeun kawarganagaraan kiwari."[4][5]

Baca ogéÉdit

RujukanÉdit

Tutumbu kaluarÉdit