Distichon atawa distikon nyaéta sajak anu sapadana diwangun ku dua-dua padalisan.[1] Dina sastra sunda wangun sajak kieu henteu produktip.[1] Tapi upami nilik wangenan asalna ngeunaan distich (baca : distik), anu kagolong ka dinya téh produktip, nyaéta wawangsalan atawa bangbalikan lanjaran.[1]

Distikon /dis ti kon/ sajak anu unggal padalisanna kawengku ku dua baris, biasana ngawirahma ahir; kuplét katutup. [2]

RujukanÉdit

  1. a b c Iskandarwassid (2016). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger Sunten. p. 46. 
  2. Setiawan, Ebta. "Arti kata distikon - Kamus Besar Bahasa Indonesia (KBBI) Online". kbbi.web.id. Diakses tanggal 2018-04-25.