Buka ménu utama

Doktor (Basa Inggris: doctor) mangrupa  gelar akademik anu dibikeun ka lulusan program pangatikan doktor atawa strata-3 (S-3).[1] Biasana, pangleler gelar doktor mikabutuh akuan pikeun calon kandidat ti dewan pengajar di paguron luhur saperti universitas tempat nyungsi élmu. Karya ilmiah anu digunakeun pikeun ngahontal ieu tingkat nyaéta disertasi.[2]

Gelar Doktor di IndonésiaÉdit

Di Indonésia, gelar doktor ditulis di hareupeun ngaran nu boga hak nyandang ieu gelar disingget Dr. (huruf diserat ku huruf gedé/ kapital, béda jeung dr pikeun gelar dokter).

Gelar Doktor di Nagara SéjénÉdit

Gelar doktor profésional di Amérika Serikat dibikeun ka hiji profési di Amérika, contona ilmu hukum (gelar J.D. atawa Jurist Doctor), .

Tingal ogéÉdit

RujukanÉdit

Pranala luarÉdit