Buka ménu utama
Fibrin (warna kasumba geuneuk) dikulilingan ke sel getih beureum dina pambuluh Vena

Fibrin nyaéta protein anu mangrupa serat-serat jiga benang anu henteu larut dina plasma getih[1]. Fibrin aya dina plasma getih dina prosés pembekuan atawa pangdiglegan getih[1][2]. Fibrin asalna tina fibrinogen anu robah ku sabab aya aktipitas enzim trombin[2][3]. Fibrin teu bisa larut dina protein biasa, tapi bisa dilarutkeun kalawan enzim nu tangtu saperti plasmin jeung pepsin[2]. Saumpama aya karusakan raramat, zat pambeku getih bakal ngeureunkeun perdarahan tuluy ngawangun bekuan getih ngarah perdarahanna eureun.[3]. Benang-benang fibrin anu geus kabentuk bakal silih sambung anu nyababkeun karamatna sel-sel getih beureum jeung plasma keur ngabentuk diglegan getih[1]. Raramat anyar bakal kabentuk ngagantikeun éta diglegan tuluy nutupan raramat anu ruksak[1].

ReferensiÉdit

  1. a b c d (id) Materi SMA. Proses Mekanisme Pembekuan Darah (trombosit). http://smakita.net/proses-mekanisme-pembekuan-darah-trombosit/. Diakses pada 24 Mei 2014. 
  2. a b c (id) Glosarium. Fibrin. http://glosarium.org/arti/?k=fibrin. Diakses pada 24 Mei 2014. 
  3. a b (id) Hassan Shadily. Ensiklopedia Indonesia. Jakarta: Ichtiar Baru, Van Hoeve. pp. 1001.