Buka ménu utama

Fungsi singularitas nyaéta hiji notasi (perlambang) anu digunakeun pikeun ngagambarkeun fungsi-fungsi anu henteu kontinyu. Salah sahiji bentuk sinyal non périodik anu penting dina téori télékomunikasi nyaéta fungsi singularitas.

Fungsi tangga hijian.

Eusi

Fungsi tangga hijianÉdit

Fungsi tangga hijian u(t) didéfinisikeun salaku:

 

Fungsi impuls hijianÉdit

 
Fungsi impuls hijian.

Fungsi impuls hijian, anu dipikawanoh ogé salaku fungsi délta Dirac, δ(t) lain mangrupa fungsi nu biasa sarta didéfinisikeun ku cara saperti kieu:

 

atawa:

 

Derivasi fungsi-fungsi singularitasÉdit

Lamun g(t) mangrupa fungsi singularitas, derivasi tina éta fungsi, nyaéta g'(t) didéfinisikeun salaku:

 

di mana phi'(t) mangrupa derivasi ti phi(t).

Persamaan kasebut di luhur sarua jeung:

 

Tempo ogéÉdit

  • [Macaulay brackets]

RujukanÉdit

  1. Hwei P. Hsu, Ph.D, Théory and Problems of Analogue and Digital Communications, Schaum's Outline, McGraw-Hill, 1993