Fungsi Singularitas

Fungsi singularitas nyaéta hiji notasi (perlambang) anu digunakeun pikeun ngagambarkeun fungsi-fungsi anu henteu kontinyu. Salah sahiji bentuk sinyal non périodik anu penting dina téori télékomunikasi nyaéta fungsi singularitas.

Fungsi tangga hijian.

Fungsi tangga hijianÉdit

Fungsi tangga hijian u(t) didéfinisikeun salaku:

 

Fungsi impuls hijianÉdit

 
Fungsi impuls hijian.

Fungsi impuls hijian, anu dipikawanoh ogé salaku fungsi délta Dirac, δ(t) lain mangrupa fungsi nu biasa sarta didéfinisikeun ku cara saperti kieu:

 

atawa:

 

Derivasi fungsi-fungsi singularitasÉdit

Lamun g(t) mangrupa fungsi singularitas, derivasi tina éta fungsi, nyaéta g'(t) didéfinisikeun salaku:

 

di mana phi'(t) mangrupa derivasi ti phi(t).

Persamaan kasebut di luhur sarua jeung:

 

Tempo ogéÉdit

  • [Macaulay brackets]

RujukanÉdit

  1. Hwei P. Hsu, Ph.D, Théory and Problems of Analogue and Digital Communications, Schaum's Outline, McGraw-Hill, 1993