Buka ménu utama

Gobag

Kaulinan budak Sunda
(dialihkeun ti Galah asin)

Gobag atawa galah asin nyaéta salah sahiji kaulinan barudak anu dilaksanakeun ku dua kelompok, anggotana bisa tilu nepi lima urang. Ieu kaulinan biasana dipaénkeun di buruan atawa lapang anu lega, saumpamana di lapang biasana kudu nyieun garis heula.[1]

AturanÉdit

  • Pamaén dibagi jadi dua kelompok anu anggotana lima atawa tilu urang.
  • Lamun anggota kelompokna lima urang, kalang dibagi opat kalawan ukuran 5x3 m.
  • Kelompok anu jaga miboga pancén ngahalangan lawan sangkan ulah nepi ka garis ahir.
  • Kelompok lawan kudu nepi ka garis ahir kalawan henteu beunang katoél ku kelompok jaga.
  • Dianggap meunang lamun tim lawan bisa balik deui ka garis mimiti kalawan sarat henteu beunang katoél ku kelompok jaga.
  • Kelompok lawan disebut éléh lamun beunang katoél ku kelompok jaga.[1]

RujukanÉdit

  1. a b "Permainan Tradisional: Gobak Sodor (Galasin/Cak Bur/Margala) – Rumah Anak Mandiri" (dalam en-US). Diakses tanggal 2019-08-09.