Buka ménu utama

Gambuh mangrupa tembang pupuh nu ngagambarkeun kasedih, kasusah, atawa kanyeri.

Pupuh GambuhÉdit

Ngahuleng banget bingung
Heunteu terang kamana nya indit
Turug-turug harita teh, enggeus burit
Panonpoe geus rek surup
Keueung sieun, aya meong

Sekar Tandak Pupuh GambuhÉdit

Hulang-huleng, hulang-huleng
Ngahuleng ngaraga meneng
Hate ratug, tutunggulan
Heunteu terang, kaler-kidul
Turug-turug, turug-turug
Harita teh, enggeus burit
Panonpoe geus rek surup
Keueung sieun aya meong

Sumber rujukanÉdit

Tumbu kaluarÉdit