Gazal nyaéta salah sahiji génré sajak buhun asalna ti Pérsia, tina unggal pada aya dalapan baris, ngabogaan kecap akhir nu sarua, eusina sarua jeung papada umumna ngeunaan katresna.[1] Gazal dihartikeun salaku jinis musik masarakat Jambi, campuran tina lagam gambus , zapin jeung langgam. Musik [1]gazal ogé dipaké salaku hiburan keur hajatan jeung poé-poé ka islaman.(Baca ogé Sajak Buhun).

RéferénsiÉdit

  1. a b Salah ngutip: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama :0