Buka ménu utama

Goa Anteg nyaéta situs titinggal Ratu Sukakerta Srigading Anteg, Kiwari, Situs gua Anteg salian jadi tempat wisata budaya, ogé jadi tempat lalampahan (penelusuran goa) ku balaréa, boh ku para pecinta alam, boh ku para pengunjung anu bade ngalakonan ziarah. Keur para pecinta alam, hususna para caver pemula, ieu goa luyu keur dijadikeun tempat latihan. salian ti tingkat kahésé na nu sedeng, ogé medan ieu goa kaasup nantang, ku sabab tingkat kahéséna variatif[1]. Ngaran Anteg  asalna tina ngaran salah suarang tokoh Karajaan Sukakerta saanggeus masa Karajaan Galunggung, nyaéta Sri Anteg, Ieu goa ku masarakat dipercaya mangrupa salah sahiji tempat anu raket patalina jeung aktivitas ritual Sri Gading Anteg[1]

DeskripsiÉdit

Panjang ieu goa nyaéta 342 meter, ornamén-ornamén na cukup komplit, contona saperti stalacmit, stalactit, jeung sajabana. Salian ti éta, sababaraha lorongna aya tilas runtuhan batu Stalacmit(cave bréakdown) anu jadi indikasi tingkat karrentanan batuan anu nyababkeun urang kudu waspada. Ieu goa salian ti dijadikeun objek wisata budaya, og dijadikeun tempat lalampahan[1]

RujukanÉdit

  1. a b c "Goa Anteg-Dinas Pariwisata dan Kebudayaan Provinsi Jawa Barat". www.disparbud.jabarprov.go.id. Diakses tanggal 2017-10-27.