Gol D. Roger mangrupa salah sahiji tokoh penting dina carita anime manga One Piece buatan Eiichiro Oda.

Bajak laut RogerÉdit

Roger mangrupa pamingpin (kaptén) dina kelompok bajak laut Roger nu paling ditéangan ku Pamaréntah Dunya jeung Angkatan Laut. Kelompok bajak laut ieu terkenal ngaranna di sakabéh dunya One Piece, ku sabab manéhna dianggap sebagei Raja Bajak Laut nu sanggup ngurilingan sakabéh penjuru Grand Line.

EksekusiÉdit

PangaruhÉdit

KaluwargaÉdit

PatarunganÉdit

  • vs. Laksamana Madya Monkey D. Garp, tokoh penting Angkatan Laut, di???, hasil ???.
  • vs. Laksamana Sengoku, pamingpin Angkatan Laut, di???, hasil???.
  • vs. Edward Newgate (Shirohige), pamingpin Bajak Laut Shirohige, di???, hasil???.
  • vs. Shiki, di New World, Grand Line, hasil meunang.