Buka ménu utama

Guacamole (Basa Spanyol: [(ɡ)wakaˈmolé] ( dangukeun); sok disingget guac di Amérika Kalér mah[1] saprak taun 1980-an)[2] nyaéta kadaharan has urang Azték nu kiwari jadi Méksiko anu dijieunna tina bahan utama arpuket, dicampur jeung jeruk lémon sarta diuyahan.[3] Lian disebut minangka kadaharan has Méksiko modérn, ieu guacamole téh geus jadi kadaharan internasional sarta dipiwanoh pisan di Amérika mah minangka bahan saos, bungbu sarta salad.[4][5]

Guacamole
Guacamole IMGP1265.jpg
Guacamole, arpuket, lémon sarta hérb
Ngaran alternatifGuac
TipeuKadaharan Méksiko
Tempat asalMéksiko
Bahan utamaarpuket, uyah, jus lémon
VariasiMantequilla de pobre
Guasacaca
Cookbook:Guacamole  Guacamole

RujukanÉdit

  1. "Oxford Dictionary". Diakses tanggal August 12, 2018. 
  2. "guac | Definition of guac in English by Oxford Dictionaries". Oxford Dictionaries | English. Diakses tanggal August 20, 2018. 
  3. Zeldes, Leah A. (November 4, 2009). "Eat this! Guacamole, a singing sauce, on its day". Dining Chicago. Chicago's Restaurant & Entertainment Guide, Inc. Diakses tanggal November 5, 2009. 
  4. Beard, James; Bittman, Mark (September 4, 2007). Beard on Food: The Best Recipes and Kitchen Wisdom from the Dean of American Cooking. Bloomsbury Publishing USA. pp. 86–87. ISBN 978-1-59691-446-9. Diakses tanggal March 14, 2012. 
  5. Smith, Andrew F. (May 1, 2007). The Oxford companion to American food and drink. Oxford University Press. pp. 144–146. ISBN 978-0-19-530796-2. Diakses tanggal March 14, 2012.