Halteu karéta api nyaéta tempat pikeun naék-turun panumpang karéta api anu leuwih leutik tibatan stasion karéta api. Biasana halteu karéta api ngan boga hiji jalur (dua jalur dina jalur ganda) anu teu boga wésel pikeun mindahkeun jalur. Halteu karéta api ogé teu boga sinyal sarta PPKA pikeun ngatur lalampahan karéta api. Kiwari lolobana halteu karéta api geus teu aktip, ngan masih kénéh aya halteu anu aktip, contona Halteu Leuwigoong pikeun ngalayanan panumpang KA Lokal Cibatu jeung Halteu Gadobangkong pikeun ngalayanan panumpang KA Lokal Bandung Raya.

Halteu Gadobangkong anu ngan boga rohangan tunggu jeung lokét.

Tingali ogéÉdit