Haryanto Adikoesoemo

Haryanto Adikoesoemo nyaéta Présidén Diréktur PT AKR Corporindo Tbk.[1] Salah sahiji pausahaan dina widang bisnis bahan kimia anu diadegkeun ku bapana, kalayan bapana meunang titél kaasup kana jalma pangbeungharna sa Indonésia versi majalah Forbes.[2] Haryanto lahir di Surabaya dina taun 1962.[3]

Haryanto Adikoesoemo
GumelarHaryanto Adikoesoemoe
1962
Surabaya
KabangsaanIndonesian
Alma materUniversity of Bradford
PagawéanBusinessman and art collector
Dipikawanoh salaku/lantaranFounder, Museum of Modern and Contemporary Art
GelarPresident and director, AKR Corporindo
Pasangankawin
Anak5
KolotnaSoegiarto Adikoesoemo

Kahirupan Haryanto AdikoesoemoÉdit

Haryanto Adikoesoemo ngamimitian bisnis dina taun 1883 basa AKR masih kénéh leutik.[4] Haryanto Adikoesoemoe nyekel jabatan salaku Diréktur PT AKR Corporindo ti mimiti taun 1992, kalayan dina taun 2008 dilélér pangajén ti Ernst & Young, Pengusaha taun 2012 ku majalah Forbes jeung Best CEO 2012 oleh Corporate Governance Magazine Hong Kong.[5] Haryanto Adikoesoemoe sajaba suksés dina widang bisnis, inyana ogé jalma anu micinta kana widang seni.[6] Haryanto ngadegkeun museum MACAN (Modern and Contemporary Art in Nusantara) anu eusina mangrupa koléksi pribadi sarta hasil karya Haryanto sorangan. Museum MACAN ngabogaan design gaya kontémporér. Haryanto ngahaja nyieun ieu musium lantaran mangrupa salah sahiji cita-citana nyaéta hayang nyieun sarana publik anu dijadikeun sarana pikeun nalungtik jeung nyawalakeun hasil karya seni tingkat nasional, seniman sarta peran penting seni di sakuliah Asia Tenggara.[7] Haryanto Adikoesoemo gedé pisan pangaruhna di Indonésia jeung luar nagari.[1] Inyana mimiti ngumpulkeun karya seni anu kiwari geus leuwih ti 800 karya, anu ngawengku sababaraha karya seniman kaasup seniman blue-chip upamana Jeff Koon, Andy Warhol, Mark Rothko, jeung Gerhard Richter.[1] Sedengkeun karya seniman Indonésia di antarana aya karya seni Affandi, Srihadi Soedarsono, FH Harsono, jeung Entang Wiharso.[1]

KarirÉdit

  • Présidén Komisaris PT Anugrah Karya Raya 01/2009 - ayeuna[3]
  • Présidén Komisaris Jakarta Tank Terminal PT 01/2005 – ayeuna[3]
  • Présidén Komisaris PT Usaha Era Pratama Nusantara 01/2002 – ayeuna[3]
  • Présidén Direktur PT. AKR Corporindo Tbk 11/1992 – ayeuna[3]
  • Présidén Direktur PT. Arthakencana Rayatama01/1992 – ayeuna[3]
  • Présidén Direktur Sorini Agro Asia Corporindo Tbk PT 08/2007 – 01/2011[3]
  • Présidén Direktur PT. Sorini Towa berlian Corp 01/1994 – 12/2010[3]
  • Présidén Direktur PT. Sorini Corp 01/1990 – 08/2007[3]
  • Wakil Ketua: China Khalista kimia industri Ltd 01/2003 – teu dikanyahokeun[3]
  • Manten Présidén Komisaris PT. mineral tambang wahana[3]
  • Manten Présidén Komisaris PT Sarana tambang utama[3]
  • Manten Présidén Komisaris PT Rizki tambang selaras[3]
  • Manten Présidén Komisaris PT. Baruta abadi[3]

Kaanggotaan SéjénnaÉdit

  • Anggota Organisasi internasional Présidén Muda
  • Anggota Departemen Bisnis kantor
  • Anggota Chapter Indonesia dari organisasi Présidén Muda
  • WAKIL KETUA nCos assn anu kadaptar di masarakat[3]

AtikanÉdit

PangajénÉdit

- Entrepreneur of the Year oleh Ernst & Young LLP (2008)

- Businessman of the Year oleh Forbes Indonesia (2012)

- Kolektor Pangalusna dina Authenticity, Leadership, Excellence, Quality, Seriousness in Art (Agustus, 2017)[10]

Ngeunaan PT AKR Corporindo TbkÉdit

PT AKR Corporindo Tbk ngadistribusikeun produk kimia, upamana Kaustik Soda, polyvinyl chloride (PVC) resin, Sorbitol, soda abu, jeung natrium sulfat. Ngaliwatan anak pausahaanna, perusahaan ieu ogé mroduksi bahan kimia, ngoprasikeun téngki tempat nyimpen jeung gudang, sarta nyadiakeun layanan masarakat.[3] PT AKR ogé disebut pausahaan logistik jeung pasokan anu kasohor, bergerak dina widang dagang jeung distribusi minyak bumi, bahan kimia dasar dina jaringan, tempat nyimpen curah, pasilitas transportasi jeung oprasi palabuan.[11] Omsét grup dina taun 2011 nyaéta leuwih ti USD 2.000.000.000.[12]

Musium MacanÉdit

Museum of Modern and Contemporary Art in Nusantara atawa leuwih dipikawanoh salaku musium MACAN nyaéta Museum Seni Modérn dan Kontémporér di Nusantara. Musieum MACAN mangrupa musium seni di Jakarta anu eusina nyaéta koléksi seni modern jeung kontémporér sarta terus mekar nepi ka manca nagara. koléksi di musium ieu dikumpulkeun kurnag leuwih 25 taun, lobana 40 persén di antarana ti Indonésia, 35 persén ti Amerika jeung Eropa Barat, sarta 25 persenna ti wewengkon Asia.[13] Musium MACAN legana kurang leuwih 7.100 meter pasagi anu ngawengku ruang atikan jeung konsérvasi.[12] Kiwari, Musium MACAN dikokolakeun ku Fenessa salaku anak ti Haryanto Koesoemoe sarta nyekel jabatan salaku ketua Yayasan Musium MACAN, hiji organisasi non-profit anu fokus kana widang atikan jeung snei.[14] Fanessa saméméhna ngabogaan pangalaman di Hirshhorn Museum di Washington DC, Amerika, sarta boga kasempetan gawé di sababaraha departemén salaku bagian tina risétna dina manajemén jeung stratégi musium. Sajaba ti éta, Fanessa ogé meunang pangalaman langsung ti institusi kasohor, The Guggenheim, New York, sarta meunang jabatan salaku anggota Déwan Koléksi.Sajaba dina widang musium jeung kasenian, Fanessa ogé jadi staff di AKR Land Development ti taun 2014 sarta boga gelar Bachelor of Commerce dari University of Melbourne.[14]


RujukanÉdit

  1. a b c d arielhauter. "Haryanto Adikoesoemo". ARTnews.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2020-02-25. 
  2. Wang, Jennifer. "Indonesia's Richest 2017: Heir To Chemicals Fortune Brings Modern Art To Indonesia". Forbes. Diakses tanggal 2020-02-24. 
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p "Bloomberg - Are you a robot?". www.bloomberg.com. Diakses tanggal 2020-02-24. 
  4. "The Wharton Global Alumni Forum Jakarta". www.whartonjakarta12.com. Diakses tanggal 2020-02-24. 
  5. "Haryanto Adikoesoemo Profile". Indonesia Tatler. Diakses tanggal 2020-02-24. 
  6. "Haryanto Adikoesoemo, Founder of Museum Macan, on Nurturing Young Leaders". Prestige Online (dalam en-US). Diakses tanggal 2020-02-24. 
  7. "Masuk Orang Terkaya Indonesia, Haryanto Adikoesoemo Nakhoda AKRA Berjiwa Seni | Kabar24". Bisnis.com. Diakses tanggal 2020-02-24. 
  8. "Bloomberg - Are you a robot?". www.bloomberg.com. Diakses tanggal 2020-02-24. 
  9. "Haryanto Adikoesoemo Profile". Indonesia Tatler. Diakses tanggal 2020-02-24. 
  10. Magazine, Sindi Weekly. "Dari Koleksi Pribadi untuk Generasi Milenial". www.sindoweekly.com. Sindo. Diakses tanggal 25 Februari 2020. 
  11. "Home | PT AKR Corporindo Tbk". www.akr.co.id. Diakses tanggal 2020-02-24. 
  12. a b "The Wharton Global Alumni Forum Jakarta". www.whartonjakarta12.com. Diakses tanggal 2020-02-24. 
  13. "Mengenal Sosok Penggagas Museum Kontemporer Pertama Jakarta". Republika Online. Diakses tanggal 2020-02-24. 
  14. a b HUTOMO, HENDHY. "Museum MACAN". Museum MACAN (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-02-24.