Béda révisi "1G"

1 bita ditambahkeun ,  12 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
(Kaca anyar: {{Table Mobile phone standards}} '''1G''' (atawa 1-G) nyaéta singketan tina kecap-kecap basa Inggris "1<sup>st</sup> Generation wireless telephone technology" nu hartina téknologi tele...)
 
m
'''1G''' (atawa 1-G) nyaéta singketan tina kecap-kecap basa Inggris "1<sup>st</sup> Generation wireless telephone technology" nu hartina téknologi telepon tanpa kabel generasi kahiji. 1G ngarupakeun standar telepon sélulér '''[[analog]]''' anu diwanohkeun dina taun [[1980s]] sarta lumangsung nepi ka diganti ku telepon sélulér '''[[digital]]''' [[2G]].
 
Salasahiji standar anu kaasup 1G nyaéta ''Nordic Mobile Telephone'' ([[NMT]]), nu digunakeun di nagara-nagara Éropah bagian kalér, [[SwissSwis]], [[Walanda]], [[Éropah Wétan]] sarta [[Rusia]]. Standar-standar lianna diantarana ''Advanced Mobile Phone System'' ([[AMPS]]) nu digunakeun di [[Amérika Sarikat]], ''Total Access Communications System'' ([[TACS]]) di [[Inggris]], [[C-450]] di [[Jérman Kulon]], [[Portugal]] jeung [[Afrika Kidul]], [[Radiocom 2000]] di [[Perancis]], sarta [[RTMI]] di [[Italia]]. Di Jepang mah standar 1G téh leuwih ti hiji, nyaéta TZ-801, TZ-802, sarta TZ-803 anu dimekarkeun ku NTT, sedengkeun pasaingna nyaéta DDI ngagunakeun standar ''Japan Total Access Communications System'' (JTACS).
 
==Tumbu kaluar==
3.120

éditan