Béda révisi "Carita Parahiyangan"

46 bita ditambahkeun ,  13 tahun yang lalu
 
=== Rahiyang Sanjaya ===
Ieu naskah loba pisan nyaritakeun [[Sanjaya|Rahiyang Sanjaya]], anu méméh jeneng di Galuh boga ngaran Rakéyan Jambri, padahal jeneng rajana téh ukur salapan taun. Rakéyan Jambri téh putrana Sang Séna, sedengkeun Sang Séna téh anak Mandiminyak ti Pwah Rababu (istrina Sempakwaja, kungsi di-'keudeu-keudeu' ku Mandiminyak).
 
Dina ieu naskah, Sanjaya kacaritakeun jago perang. Lian ti nu di pulo Jawa, Sanjaya ogé kungsi narajang wilayah-wilayah di [[Sumatra]], kayaning Malayu, [[Sriwijaya]], jeung [[Barus]], malah nepi ka wewengkon kakawasaan Cina.
Pamaké anonim