Béda révisi "Bisma"

40 bita dipupus ,  12 tahun yang lalu
m
== Atikan ==
 
Bisma diajar élmu pulitik ti [[Brihaspati]] [[Déwa]]), élmu [[Veda]] sarta [[Vedangga]] ti Resi [[Wasista]], sarta élmu perang ti [[Parasurama]] (Ramaparasu; Rama Bargawa), saurang satria ''legéndaris'' sakaligus salah sahiji [[Chiranjīwin]] anu hirup langgeng saprak jaman [[Treta Yuga]]. Alatan guguru ka manéhna, Bisma jadi mahér dina ngagunakeun sagala rupa pakarang sarta lantaran kapinterna kasebut manéhna dipikasieun ku sakabéh lawanana. Bisma eureun diajar ka Parasurama alatan paadurenyom maranéhanana di asrama ngeunaan [[Amba]]. Dina waktu éta Bisma ngahaja Bisma nyorongnyurungkeun Parasurama nepi ka labuh, nya saprak harita Parasurama sumpah pikeun henteumoal deui nampa murid ti kasta [[satria]] lantaran nyusahkeun.'''The Mahabharata of Krishna Dwaipayana Wyasa'''. Buku I: Adiparwa
 
== Peran dina Dinasti Kuru ==
3.120

éditan