Béda révisi "Urang Sunda"

72 bita ditambahkeun ,  14 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
|group=Urang Sunda
|image=
|poptime=30-40an juta (itungan kasar tina sénsus 2000)
|popplace=[[Jawa Kulon]], [[Banten]], [[Jakarta]], [[Jawa Tengah]]
|langs=[[basa Sunda]] (kabagi kana sababaraha basa wewengkon), [[basa Indonésia|Indonésia]], [[basa Jawa|Jawa]]
}}
'''Urang Sunda''' mangrupakeun salah sahiji séké sélér nu ngeusi utamana bagian kulon [[pulo Jawa]], populasi kadua panglobana di [[Indonésia]]. Luyu jeung [[karajaan Sunda|sajarahna]], urang Sunda lolobana sumebar di lemah caina nu kiwari sacara administratif sumebar di propinsi [[Jawa Kulon]], [[Banten]], [[Jawa Tengah]], [[Jakarta|DKI Jakarta]], jeung [[Lampung]] kidul. Lian ti éta, program transmigrasi ti Tatar Sunda ka sababaraha wewengkon di [[Kalimantan]] jeung [[Sulawesi]] ogé ngahasilkeun kantong-kantong masarakat Sunda, katambah ku pribadi-pribadi nu sumebar di sakuliah dunya, nu utamana kadorong ku motif ékonomi.
 
==Sajarah==
{{main|Sajarah Sunda}}
 
==Basa==
[[kategori:Séké sélér di Indonésia]]
[[kategori:Unak-anik budaya Sunda]]
 
[[en:Sundanese]]
[[sh:Sundi]]
11.749

éditan