Buka ménu utama

Parobahan

33 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
m
bot Nambih: ne:कार्बन; kosmetik perubahan
|-
| [[Titik golak]]
| 5100 K (8721  °F)
|-
| [[Volume molar]]
== Isotop ==
Taun [[1961]] [[IUPAC]] (International Union of Pure and Applied Chemistry) ngajadikeun [[isotop]] karbon-12 pikeun dasar [[beurat atom]].
* [[Karbon-14]] nyaéta [[radioisotop]] nu [[waktu satengah]]na 5715 taun sarta geus loba dipaké pikeun [[pananggalan radiokarbon]] (''radiocarbon dating'') kai, situs [[arkéologi]]s, jeung spésimén.
 
Karbon boga dua isotop stabi alami: C-12 (98.89%) jeung C-13 (1.11%). Nisbah isotop ieu dilaporkeun sacara rélatif kana baku VPDB (Vienna Pee Dee Belemnite, ti Formasi Peedee di Carolina Kidul).
* [http://education.jlab.org/itselemental/ele006.html It's Elemental – Carbon]
* [http://www.vincentherr.com/cf/ – Carbon Fullerene and other Allotropes] models by Vincent Herr
 
[[Kategori:Unsur kimia]]
 
{{Link FA|lmo}}
{{Link FA|pt}}
{{Link FA|sk}}
 
[[Kategori:Unsur kimia]]
 
[[af:Koolstof]]
[[nah:Tecolli]]
[[nds:Kohlenstoff]]
[[ne:कार्बन]]
[[nl:Koolstof]]
[[nn:Karbon]]
17.410

éditan