Béda révisi "Élmu bahan"

1 bita dipupus ,  10 tahun yang lalu
m
bot Ngarobih: ko:재료과학; kosmetik perubahan
m (bot Ngarobih: ko:재료과학; kosmetik perubahan)
'''Élmu bahan''' ngawengku bagian-bagian ti [[kimia]], [[fisika]], [[géologi]], ogé [[biologi]] nu patali jeung sipat-sipat fisik, kimiawi, atawa biologis rupa-rupa bahan/matéri. Élmu ieu biasana dianggap salaku élmu terapan, sabab sipat-sipat nu diulik biasana dipatalikeun jeung tujuan industrial.
 
Élmu bahan ngawengku sakabéh opat kelas bahan nu masing-masing boga widang ulikanana séwang-séwangan: (1) logam jeung [[métalurgi]], (2) keramika, [[semikonduktor]], jeung bahan éléktronik lianna, (3) polimér, (4) komposit jeung [[biomaterial]] nu bisa asup kana kelas bahan 1 n.k. 4 tadi. Métalurgi jeung keramika mibanda sajarah nu panjang salaku disiplin rékayasa/téhnik, tapi kusabab élmu nu jadi tatapakan disiplin ieu larap ka sakabéh kelas bahan, mangka élmu bahan dianggap salaku disiplin anu misah.
{{CabangKimia}}
 
[[CategoryKategori:Élmu alam]]
 
[[af:Materiaalkunde]]
[[it:Scienza dei materiali]]
[[ja:物質科学]]
[[ko:재료공학재료과학]]
[[lt:Medžiagotyra]]
[[ms:Sains bahan]]
17.467

éditan