Béda révisi "Bayem"

567 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar Bayem nya eta sayur anu ngaran ilmiahna Amaranthus spp., mimitina mah ukur dijadikeun pepelakan pikeun giasan sabangsa kekembangan sejenna. Tapi, dumasar kana panalungtikan par...)
 
{{Taxobox
| color = lightgreen
| name = Bayam
| image = Amaranthus tricolor0.jpg
| image_width = 250px
| image_caption = ''Amaranthus caudatus'' (Love-lies-bleeding, jenis Amaranthus yang lain.)
| regnum = [[Plantae]]
| divisio = [[Magnoliophyta]]
| classis = [[Magnoliopsida]]
| ordo = [[Caryophyllales]]
| familia = [[Amaranthaceae]]
| subfamilia = [[Amaranthoideae]]
| genus = '''''Amaranthus'''''
| genus_authority = [[Carolus Linnaeus|L.]]
| subdivision_ranks = Species
| subdivision =
.
* ''A. hybridus''
* ''A. tricolor''
* ''A. blitum''
* ''A. spinosus''
}}
Bayem nya eta sayur anu ngaran ilmiahna Amaranthus spp., mimitina mah ukur dijadikeun pepelakan pikeun giasan sabangsa kekembangan sejenna. Tapi, dumasar kana panalungtikan para ahli, kadieunakeun Bayem dipromosikeun sabage tutuwuhan anu bisa jadi sumber kadaharan anu luhung ajen gizina nepika meunang 'gelar' King of vegetables' atawa 'Si raja sayur'. Bayem, asalna ti daerah Amerika tropis. Dikira-kira, datang ka Indonesia dina abad ka-19, bareng jeung dimimitianana rute dagang ka wilayah Nusantara. Di Indonesia, bayem aya di unggal propinsi. Numutkeun data ti Departemen Pertanian, total tanah anu bisa dipanen bayem legana nepi ka 31,981 hektar. Dina urutan sayur komersial Indonesia anu jumlahna aya 18, bayem teh aya dina urutan ka-11.
 
294

éditan