Béda révisi "Nyi Roro Kidul"

315 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
 
==Mitos Nyi Roro Kidul==
Kacaritakeun hiji putri geulis ngaranna Kadita.<ref name="web">[http://www.angelfire.com/nt2/oz2002indo/story/kidul.htm Dewi Srangenge] (Diakses tanggal 31 Oktober 2011) {{id}}</ref> Alatan kageulisanana, manéhna disebut Déwi Srangéngé. Déwi Srangéngé téh anak ti Raja Munding Wangi. Sanajan miboga putri nu kacida geulisna, Sang Raja tetep sedih lantaran manéhna mah mikahayang budak lalaki. Lantaran kitu, raja téh nikah deui ka Déwi Mutiara nepi ka boga budak lalaki.
Déwi Mutiara hayang anakna jadi raja, nepi ka manéhna narékahan sagala rupa sangkan hal éta bisa tinekanan. Tuluy Déwi Mutiara ngadatangan raja sarta meredih sangkan raja nitah Déwi Srangéngé indit ti istana. Tapi raja nolak kana paménta Déwi Mutiara. Teu nepi ka dinya waé tarékah Déwi Mutiara téh, isukna manéhna nitah abidna indit ka dukun sangkan ngaguna-guna putri Kadita. Peutingna awak Kadita geus pinuh ku bisul sarta borok. Nalika hudang, manéhna kacida reuwaseunana alatan awakna bau tur pinuh ku borok.
Nalika raja apaleun ngeunaan kaayaan anakna nu kitu, manéhna kacida sedihna nepi ka ngadatangkeun kabéh tabib pikeun ngubaran panyakit anakna. Tapi éta panyakit téh teu cageur waé, antukna raja nitah Kadita indit ti istana alatan manéhna embung Kadita jadi bahan omongan di sakuliah negeri.
 
==Makam Nyi Roro Kidul==
Di Pelabuhan Ratu aya makam nu dipercaya jadi makam Nyi Roro Kidul.<ref name="web2">[• http://explore-indo.com/bahari/247-pantai-pelabuhan-ratu-panorama-keindahan-laut-berselimut-mistik.html Mistik] (Diakses tanggal 31 Oktober 2011) {{id}}</ref> perenahna 20 km ti Pelabuhan Ratu nya éta di basisir Karang Hawu. Di ieu makam ogé aya rohangan husus nu didominasi ku warna beureum tur aya lukisan gedé nu ngagambarkeun Nyi Roro Kidul. salian ti éta di gigireun makam Nyi Roro Kidul aya ogé makam Eyang Jalah Mata, Eyang Sanca Manggala jeung Eyang Syeh Husni Ali.
 
==Hajat Laut==
8.434

éditan