Buka ménu utama

Parobahan

Taya parobahan ukuran ,  8 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Gambar:Nirvana_around_1992.jpg|thumb|300px|Anggota grup musik Nirvana [[Krist Novoselic]] (kénca) jeung [[Kurt Cobain]] (katuthu) dina acara ''MTV Video Music Awards'', dina taun [[1992]]]]
'''Nirvana''' nya éta grup musik aliran [[grunge]] anu dibentuk di [[Aberdeen]], [[Washington]], [[Amerika Serikat]] taun [[1987]] ku [[Kurt Kobain]], C[[Krist Novoselic]], jeung [[Chad Channing]]<ref name="kapanlagi">[[http://selebriti.kapanlagi.com/hollywood/n/nirvana/ Nirvana-kapanlagi.com]] (diaksés tanggal 9 Nopémber 2011)</ref><ref name="lastfm">{{en}}[[http://www.last.fm/music/Nirvana/+wiki Nirvana-Lastfm.com]] (diaksés tangal 9 Nopémber 2011)</ref>. Grup musik séjénna anu saentragan nya éta [[Pearl Jam]], [[Alice in Chains]], jeung [[Soundgarden]]<ref name="lastfm"></ref>, balukarna, genre [[rock alternatip]] jadi genre anu dominan di [[radio]] jeung TV musik [[Amerika Serikat|Amerika]] dina taun 90-an<ref name="lastfm"></ref>. Nirvana boga sababraha mantan personil, diantarana: [[Aaron Burckhard]] - [[drum]] ([[1987]]-[[1988]]), [[Dale Crover]] - [[drum]] ([[1988]], [[1990]]), [[Dave Foster]] - drum ([[1988]]), [[Chad Channing]] - drum ([[1988]]-[[1990]]), [[Jason Everman]] - [[gitar]] ([[1989]]), [[Dan Peters]] - [[drum]] ([[1990]])<ref name="lastfm"></ref>.
 
==Karir==
986

éditan