Kolécér: Béda antarrépisi

1.723 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar Kolécér nyaéta wangunan silinder kalayan bilah-bilah di sisina anu bisa muter dina hiji poros mwnggunakan tanaga mesin atawa aliran angin, gas, sarta cairan. Sabot muter, ko...)
 
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Kolécér''' nyaéta wangunan silinder kalayan bilah-bilah di sisina anu bisa muter dina hiji poros mwnggunakan tanaga mesin atawa aliran angin, gas, sarta cairan. Sabot muter, kolécér baris ngahasilkeun tanaga dorong. anu kuat ku kituna sanggup menggerakan hiji barang, kawas anu lumangsung dina kolécér kapal sarta pesawat hiber.Kolécér kapal perenahna dina tungtung handap awak kapal. Kolécér kasebut digawé kawas baut anu muter dina porosnya, luyu jeung tanaga anu beunang. Waktu muter, kolécér nyorong cai ka arah tukang. Dorongan ieu pisan anu saterusna mengguerakkan kapal ka arah hareup.
Kolécér kapal
Kapal leutik ngan ngabogaan hiji kolécér, sedengkeun kapal badag ngabogaan sakurang-kurangna opat kolécér. Jumlah bilah kolécér berkisar antara dua nepi ka tujuh buah, sanajan biasana berjumlah lima atawa opat buah. Bilah-bilah ii umumna ngawangun rubak sarta pondok ku kituna sanggup ngahasilkeun daya dorog anu leuwih badag pikeun kapal kasebut.
Kolécér dina kapal badag biasana ngahasilkeun kecepatan muter 100rpm (revolutions pér minute) ku kituna sanggup ngusikkeun kapal kalayan kecepatan kira-kira 20 knot (1knot =1,85 km/jam) Diameter kolécér berkisar antara 0,15 m dina kapal anu ukuranana leutik nepi ka 7,6 m dina kapal tanker. Umumna kolécér kapal dijieun ti logam, kawas parunggu, waja, nikel, alumunium, sarta beusi.
Kolécér pesawat hiber
Kolécér pesawat hiber ngabogaan ukuran bilah anu leuwih ramping batan kolécér kapal. Sajaba ti éta, kolécér peawat hiber ogé leuwih hampang ku kituna bisa muter leuwih gancang sarta digawé leuwih efisien. Bilah kolécér pesawat hiber ngabogaan krakteristik wangun anu sarua jeung jangjang pesawat. Duanana ngabogaan dua penampang sisi anu béda, sisi anu hiji rata sarta sisi anu séjén ngawangun melngkar.
Sisi kolécér anu ngawangun melingkar nyanghareup ka arah hiber. Sabot muter, aliran hawa anu nyérélék dina sisi melingkar leuwih kuat batan sisi rata di tukang ku kituna ngahasilkeun tekanan hawa anu leuwih badag di tukang kolécér.
956

éditan