Béda révisi "Zoroaster"

19 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
== Harti ngaran ==
[[Gambar:Faravahar.svg|thumb|left|[[Faravahar]] (atawa Farohar)|left]]
Ngaran Zarathustra atawa diéja salaku ''Zaraθ-uštra'' dina [[basa]] Avesta, bisa ogémagrupaogé mangrupa hiji kecap majemuk ''bahuvrihi'' jeung kawengku ti kecap ''zarəta-'' "lemah, kolot" jeung ''uštra'' "onta". Jadi bisa disebutkeun yén Zarathustra téh: "Anjeunna nu ngabogaan [[onta]] kolot. Ngan, di kecap mimiti sakapeung sok dihartikeun salaku "[[konéng]]" atawa "[[emas]]" (saluyu jeung basa Parsi modern ''zærd'') nepi ka hartina jadi "Anjeunna nu ngabogaan onta nu warnana kaemasan". Ahura Mazda sorangan sacara etimologi nu hartina: ''Ahura'' (Tuhan) jeung ''Mazda'' (kawijaksanaan).<ref name="Arifin">{{id}}H.M Arifin. 1986. ''Menguak Misteri Ajaran Agama-agama Besar''. Golden Trayon. Hlm. 18, 20-24.</ref>
 
== Ajaran-ajaran ==
 
889

éditan