Béda révisi "Pluto"

937 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
{{dipaké}}
[[Gambar:Pluto.jpg|thumb|300px|right|Planét Pluto]]
Pluto (ngaran resmi: 134340) nya éta hiji [[planét]] leutik (''dwarf planét'') dina [[Tata Surya]]. <ref name="sumber1">{{id}}[http://students.ukdw.ac.id/~23070234/newspluto.html=id Pluto] (diaksés tanggal 1 Desember 2011)</ref>
Wangun Pluto jiga jeung [[Bulan]] kalayan atmosfer anu ngandung [[metan]].
Suhu permukaan Pluto berkisar -233o celsius nepi ka dengan-223o Celsius, ku kituna kalolobaan berwujud es.<ref name="sumber1"/>
Numutkeun para ilmuwan [[NASA]] [[planét]] Pluto anu leutik sarta perenahna di pang tungtung sistem [[tata surya]] urang kiwari beuki boga warna beureum. <ref name="sumber2">{{id}}[http://pendhowo.com/planet-pluto-berubah-warna/=id Planet Pluto berubah warna] (diaksés tanggal 1 Desember 2011)</ref>
 
Gambar-gambar anu dicokot teleskop rohang jomantara Hubble nempokeun yén planét éta 20% leuwih beureum ti saméméhna. <ref name="sumber2"/>
Para pakar yakin fenomena éta disebabkan ku parobahan dina es anu aya di permukaan Pluto diwaktu [[planét]] ieu ngasupan tahap anyar ti orbit salila 248 warsih. <ref name="sumber2"/>
Gambar-gambar anyar ieu nempokeun nitrogen anu ngimpel beuki bersinar di kalér sarta beuki gelap di bagian kidul. <ref name="sumber2"/>
Parobahan-parobahan ieu kamungkinan badag mangrupa akibat tina lé'éhna es di [[kutub]] anu kakeunaan sinar panonpoé samentara di [[kutub]] séjénna ngimpel.<ref name="sumber2"/>
 
==Rujukan==
873

éditan