Béda révisi "Gunung Merapi"

2 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[gambar:Mount Merapi Crater.jpg|thumb|200px|]]
'''Gunung merapi''' pernahna 30 km arah kalér dayeuh [[Yogyakarta]] (jangkungna penclut 2.968 m dpl, pér 2006).<ref name=sumber1> Kadir, Hatib Abdul. 2003. Mari Mendaki Gunung dari Leuseur Sampai Cartenz. Yogyakarta: Penerbit Andi. Kaca 65</ref> Lamun keur ''ngalakonan aktivitas'' haseupna anu boga warna bodas kulawu sarta kahideungan kasampak ngebul ka luhur nyarupaan bulenan [[bulu]] [[domba]].<ref name=sumber1></ref> Ledakan [[lava pijar]] anu hurung mangrupa hal anu unik pangsoranganna pikeun diabadikeun, sabot ditempo dina jero [[peuting]].<ref name=sumber1></ref>
==AksesAksés Pendakian==
Pikeun naék ka penclut [[gunung]] ieu bisa ditempuh ti opat arah panon angin nyaéta jalur [[Selo]], anu mangrupa jalur anu pangamanna, jalur [[Kineharjo]], jalur [[Babadan]], sarta jalur [[Balerante]].<ref name=sumber1></ref>
==GeologiGéologi==
Hasil panalungtikan stratigrafi némbongkeun sajarah kabentukna Merapi pohara kompleks. Sajarah Merapi bisa dibagi kana 4 bagian:
*PRA MERAPI (+ 400.000 taun ka tukang)
956

éditan