Béda révisi "Karimun Jawa"

19 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[gambar:Karimunjawa.jpg|thumb|200px]]
'''Karimun Jawa''' nyaéta gugusan pulo sarta peregangan dina arah kulon [[sagara]] 83 km ti [[Jepara]], Jawa Tengah.<ref name=sumber1> Lubis, Nisrina.2010. Full Traveling Yuk.!. Yogyyakarta: Diva Press</ref> Ngaran Karimunjawa dicokot ti [[basa Jawa]] 'kremun kremun saking taneuh Jawi' nu dicekel ku salah sahiji [[Wali Songo]], pikeun ngagambarkeun sabaraha gedé kapuloan mini ti [[Jawa]], nu benerna ti [[Semarang]] sarta Jepara.<ref name=sumber2> {{en}} [http://www.karimunjawa-islands.com/] (Dicutat tanggal 04 Oktober 2011)</ref> Kapuloan ieu téh sajumplukan pulo di 27 sagara java.<ref name=sumber1></ref> Ngan tujuh ti pulo-pulo anu dicicingan.<ref name=sumber1></ref> Umumna, pulo-pulo éta mangrupa [[leuweung tropis]] tanah datar sarta ngan 5 [[pulo]] anu dicicingan ku nu nyicingan, nyaéta Pulo Karimun Jawa, [[Pulo Kemujan]], [[Pulo Parang]],[[Pulo Reungit]], sarta [[Pulo Genting]].<ref name=sumber1></ref> Saprak taun [[2001]], Karimun Jawa ditetepkeun minangka Taman Naional Karimun Jawa kalayan lega wewengkonna 111.625 héktar.<ref name=sumber1></ref> Jeung kaayaan alamna anu éndah sarta asri, Karimun Jawa nawarkeun daya tarik wisata alam anu éstuning mincut ati. <ref name=sumber1></ref> Aya sajumlah [[flora]] sarta [[fauna]] di tempat ieu, kawas t[[erumbu karang]], [[leuweung manrove]], [[leuweung basisir]], sarta [[leuweung tanah datar]].<ref name=sumber1></ref> Sedengkeun kakayaan faunana diwangun saperti [[rusa]], [[kera buntut panjang]], sarta ratusan [[fauna cai]].<ref name=sumber1></ref> Sajaba ti éta, aya ogé jenis fauna langka anu cicing di Pulo Manuk sarta Pulo Galeang, kawas manuk [[élang]] sagara harigu bodas sarta 2 jenis [[penyu]], nyaéta [[penyu sisit]] sarta [[enyu héjo]].<ref name=sumber1></ref>
==Rujukan==
{{reflist}}
956

éditan