Béda révisi "Sindrom Prahed"

51 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (r2.7.1) (bot Nambih: id:Sindrom prahaid)
[[gambar:Story of menstruation 2.jpg|thumb|200px]]
'''Sindrom prahéd''' (Bahasa Inggris: premenstrual syndrome, PMS) umumna lumangsung nyanghareupan datangna siklus héd saterusna.<ref name=sumber1> {{id}} Jati, Wijaya. 2007. Aktif Biologi. Jakarta: Ganeca exact. Kaca 221</ref> Panyababna lantaran PMS disangka alatan kakurangan [[hormon progesteron]] dina waktu fase luteum ti siklus [[héd]].<ref name=sumber1></ref> Tanda-tanda PMS antara séjén parobahan dina [[sikep]] sarta tingkah laku, waswas, kacapéan, nyeri [[sirah]], [[méncrét]], déprési, sarta [[edema]].<ref name=sumber1></ref> Tanda-tanda PMS bisa diubaran ku cara mengonsumsi ubar anti déprési, [[vitamin]], atawa tatamba progestin (progesteron jieunan).<ref name=sumber1></ref>
==Panyabab==
956

éditan