Béda révisi "Birokrasi"

62 bita dipupus ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Gambar:Bush encourages renewal of Patriot Act 2005.jpg|thumb|200px]]
'''Birokrasi''' nyaéta sistem pamaréntahan anu dijalankeun ku pagawé [[pamaréntah]] (birokrat) kalayan nyekelan dina hierarki sarta jenjang kalungguhan.<ref name=sumber1> {{id}} Syukur, Abdul[http://bahasa. dkkkemdiknas. 2005go. Ensiklopedia Umum untuk Pelajarid/kbbi/index. PT Ichtiar Baru Van Hoevephp]</ref> Birokrasi mangrupa konsép idéal ngeunaan sistem administrasi atawa pamaréntahan anu ngarahkeun sarta ngaoordinasikeun pancén organisasi nu badag sacara rasional.<ref name=sumber1></ref> Dina kahirupan [[sosial-politik]], birokrasi mindeng dipeunteun négatif.<ref name=sumber1></ref> Tetempoan négatif ieu umumna didasarkeun kana ayana tata cara nu hésé, lila, sarta henteu écés pikeun ngurus hiji perijinan atawa dokumén resmi nu tangtu, contona [[Katu Tanda Penduduk]] (KTP).<ref name=sumber1></ref> Padahal, tujuan utama diwangunna birokrasi pikeun ngabagi pancén, tanggung jawab, sarta wewenang sacara écés di antara para pagawé ku kituna pakasaban bisa dipungkas sacara gancang sarta rapih.<ref name=sumber1></ref> Birokrasi ngasupkeun runtuyan aturan anu patali jeung hiji prosés gawé anu efektif sarta efisien (sistematis) pikeun ngajalankeun fungsi [[organisasi]].<ref name=sumber1></ref>
==Birokrasi sarta Organisasi==
Birokrasi mecenghul sarta ngembang dina hiji organisasi badag anu umumna ngabogaan ratusan atawa rébuan pagawé.<ref name=sumber1></ref> Birokrasi teu ukur aya dina organisasi pamaréntahan, tapi ogé aya dina organisasi kamasarakatan, contona organisasi [[atikan]] (kawas [[sakola]]), organisasi kaagamaan, sarta organisasi [[pulitik]]. Dina organisasi badag kawas ieu, kahadiran birokrasi jadi ajén penting alatan ayana kaperluan efisiensi.<ref name=sumber1></ref>
956

éditan