Buka ménu utama

Parobahan

67 bita ditambahkeun, 6 tahun yang lalu
m
r2.7.3) (bot Nambih: bxr:Уругвай, ce:Уругвай; kosmetik perubahan
|image_coat = Coat of arms of Uruguay.svg
|national_motto = ''Libertad o muerte''
|national_anthem = "[[Himno Nacional de Uruguay]]"<br />[[FileGambar:United States Navy Band - National Anthem of Uruguay (complete).ogg]]
|image_map = URY orthographic.svg
|map_width = 220px
|largest_city = [[Montevideo]]
|official_languages = [[Basa Spanyol]]
|ethnic_groups = 88% [[Urang Amérika Latin Kulit Bodas|Bodas]]<br />8% [[Mestizo]]<br />4% [[Urang Afro-Uruguay|Hideung]]<br />[[Amerindian]] (aslina euweuh)<ref name="cia" />
|ethnic_groups_year =
|demonym = [[Urang Uruguay|Uruguayan]]
{{lang-es|República Oriental del Uruguay}} {{IPA-es|reˈpuβlika oɾjenˈtal del uɾuˈɣwai|pron}}) nyaéta hiji nagara di [[Amérika Kidul]] beulah tenggara. Wates darat sahiji-hijina Uruguay nyaéta jeung [[Rio Grande do Sul]], [[Brasil]], di kalér. Di kulon aya [[Walungan Uruguay]] jeung [[muara]] [[Río de la Plata]] di kidul-kulon. Di tenggaraeunnana aya Samudra Pasifik. Kalawan aréa kira-kira {{convert|176000|km2|sqmi}}, Uruguay mangrupakeun nagara nu legana pangleutikna kadua di Amérika Kidul, sangeus [[Suriname]].
 
== Babagian adminstratif ==
{{main|Babagian administratif Uruguay}}
[[FileGambar:Departments of Uruguay (map).png|thumb|300px|Peta departemén-departeménna Uruguay|center]]
Uruguay dibagi kana 19 [[Departemén (babagian nagara)|departemén]].
 
*¹<small>[http://www.ine.gub.uy/mapas/definiciones%20para%20web.pdf Teu ngawengku dano jieunan{{dash}}Rio Negro (1.199&nbsp;km²).]</small>
 
== Tempo ogé ==
*[[Daptar inohong Uruguay]]
*[[Daptar nagara]]
 
== Bacaan salajengna ==
* Andrew, G. R. (2010) ''Blackness in the White Nation: A History of Afro-Uruguay'', The University of North Carolina Press
* Behnke, A. (2009) ''Uruguay in Pictures'', Twenty First Century Books
* Mool, M (2009) ''Budget Guide: Buenos Aires and Montevideo'', Cybertours-X Verlag
 
== Rujukan ==
{{reflist|2}}
 
== Tumbu kaluar ==
{{Sisterlinks|Uruguay}}
*{{Official website|http://portal.gub.uy}}
{{nagara-geo-stub|Uruguay}}
 
[[CategoryKategori:Uruguay| ]]
[[CategoryKategori:Nagara nu tepung wates jeung Samudra Atlantik]]
[[CategoryKategori:Urut jajahan Spanyol]]
[[CategoryKategori:Démokrasi liberal]]
[[CategoryKategori:Nagara di Amérika Kidul]]
[[CategoryKategori:Nagara nu maké basa Spanyol]]
[[CategoryKategori:Nu ngadeg taun 1825]]
[[CategoryKategori:Anggota Mercosur]]
[[CategoryKategori:Anggota Uni Nagara Amérika Kidul]]
[[CategoryKategori:Anggota Pasarikatan Bangsa-Bangsa]]
 
{{Link GA|de}}
{{Link FA|af}}
{{Link FA|ast}}
{{Link FA|ca}}
{{Link GA|de}}
 
[[ace:Uruguay]]
[[br:Uruguay]]
[[bs:Urugvaj]]
[[bxr:Уругвай]]
[[ca:Uruguai]]
[[cbk-zam:Uruguay]]
[[ce:Уругвай]]
[[ceb:Uruguay]]
[[ckb:ئوروگوای]]
17.407

éditan