Béda révisi "Cangkok"

227 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (nambahan gambar)
'''Cangkok''' nya éta salah sahiji cara pikeun ngembangbiakeun tutuwuhan ku cara melak babagian catang na nu diusahakeun akaran heula, saméméh diteukteuk tuluy dipelak dina taneuh. <ref name="hiji">[http://www.kamusq.com/2012/08/cangkok-cara-mencangkok-pengertian-dan.html], Wangenan Cangkok.</ref> Tuwuhan nu bisa dicangkok ngan ukur tutuwuhan [[''dikotil'']] jeung tuwuhan ''biji terbuka''.<ref name="hiji" />
Cara ngembangbiakeun ku cara nyangkok kawilang hadé, komo saupama dipake pikeun bungbuahan. <ref name="hiji" /> Rasa jeung wangun buah nu dihasilkeun ku cara dicangkok mah biasana bakal sarua percis jeung ''induk''na, béda jeung lamun dipelakna ku cara melak kawas biasana, nya éta melak maké [[siki]]na.<ref name="hiji" />
==Pakakas nu Dipaké==
 
Aya sababaraha pakakas anu kudu aya saupama urang édék nyangkok, nya éta:
# Péso nu teu tihiangan
# Taneuh hideung nu ''gembur''
# Plastik atawa tapas kalapa
# Tali pelastik
# Cai sacukupna
# Ragaji