Spéktrum sumebar: Béda antarrépisi

1 bita ditambahkeun ,  7 tahun yang lalu
m
fix
m (Bot: Migrating 16 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q958957 (translate me))
m (fix)
Téknologi komunikasi Generasi Katilu ([[3G]]) sarta Generasi Kaopat ([[4G]]) jeung satuluyna ngagunakeun padika spéktrum sumebar. Kiwari aya dua cabang téknologi spéktrum sumebar dina jero [[3G]], nyaéta: Wideband CDMA ([[W-cdma]]) sarta [[CDMA]] 2000 1xev-do (CDMA: Code Division Multiple Access, EV-DO: EVOLUTION Data Optimized). W-cdma (atawa nu dipikawanoh ogé sabagé UMTS - Universal Mobile Telephony System) nyaéta kamajuan téknologi GSM anu ditaratas ku “3G Partnership Project” [http://www.3gpp.org] sedengkeun CDMA2000 ditaratas ku “3GPP2” [http://www.3gpp2.org].
 
Dina W-cdma dipaké spéktrum salega 5Mhz5 MHz pikeun hiji kanal frekuensi [[gelombang pamawa]], sedengkeun dina CDMA 2000 dipaké pita sarubak 1,25 MhzMHz (Tempo '''Gambar 2'''). CDMA2000 1xrtt hartina téknologi kasebut ngagunakeun hiji kanal sarubak 1,25 MhzMHz sarta CDMA2000 3xrtt hartina ngagunakeun tilu kanal nu masing-masingna boga rubak 1,25 MhzMHz. Sedengkeun RTT nyaéta singgetan tina ”Radio Transmission Technology”. Dua téknologi (W-cdma jeung CDMA) ieu henteu saling kompatibel, anu hartina pamaké W-cdma henteu bisa meunangkeun layanan CDMA. Malah dina prak-prakanana, dua téknologi ieu saéstuna basaing.
 
== Kauntungan-kauntungan ==
8

éditan