Béda révisi "Fosil"

405 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Removing Link FA template as it is now available in wikidata)
[[Gambar:Isocrinus nicoleti Encrinite Mt Carmel.jpg|thumb|''Isocrinus nicoleti'']]
'''Fosil''' (tina [[basa Latin]] ''fossus'', hartina "beunang ngagali") nyaéta sésa-sésa atawa tapak [[sato|sasatoan]], [[tutuwuhan]], atawa [[organisme]] naon baé nu geus ngalaman [[mineral]]isasi sahingga kaawétkeun. '''Fosil''' nyaéta sesa [[tutuwuhan]] sareng [[sasatoan]] ''jaman prasejarah'' nu awét nepikeun ka ayeuna. ku alatan '''fosil''' tadi, urang téh tiasa terang kana kumaha mimiti kahirupan. salian ti éta ogé, urang téh tiasa terang kana kumaha anéka [[forma]] kahirupan téh robah jeung mekar salila [[evolusi]]na<ref name="japan">Hiroshi Ozaki. Jepang. 1970. PT. Tira Pustaka. Kodansha Ltd.</ref>. <!-- The totality of fossils and their placement in '''fossiliferous''' (fossil-containing) [[Rock (geology)|rock]] formations and sedimentary layers ([[Stratum|strata]]) is known as the [[fossil record]]. The study of fossils is called [[paleontology]]. Because fossils are by their nature old, the word has also entered the modern vernacular as a derogatory term for an elderly person.
[[Image:Knightia.jpg|left|thumb|250px|Fossil fish of the genus ''[[Knightia]]'']]
 
8.434

éditan