Béda révisi "Sunan Gunung Jati"

561 bita dipupus ,  5 tahun yang lalu
cobi ngalereskeun
(cobi ngalereskeun)
[[Gambar:Sunan gunung jati.jpg|thumb|200px|right|Sunan Gunung Jati]]
'''Syarif Hidayatullah''' atawa leuwih kasohor ku sebutan '''Sunan Gunung Jati''' nya éta salasahiji anggota [[walisongo]] nu nyebarkeun [[Islam]] di [[Jawa Barat]].<ref name="web1"> [http://www.seasite.niu.edu/indonesian/islam/Gunungjati.htm Gunung Jati] (Diakses tanggal 11 Nopember 2011) {{id}}</ref> Lahir taun [[1450]]-an.<ref name="web1"/> ngantunkeun dina umur nu ka 120 taun di [[Cirebon]].
'''Syarif Hidayatullah''' atawa leuwih kasohor ku sebutan '''Sunan Gunung Jati''' nya éta salasahiji anggota [[walisongo]] nu nyebarkeun [[Islam]] di [[Jawa Barat]].<ref name="web1"> [http://www.seasite.niu.edu/indonesian/islam/Gunungjati.htm Gunung Jati] (Diakses tanggal 11 Nopember 2011) {{id}}</ref> Lahir taun [[1450]]-an.<ref name="web1"/> Bapana nya éta Syarief Abdullah Maulana Huda salasahiji Pangeran ti Mesir.<ref name="buku2"> Muljana, Slamet.2005.''Runtuhnya kerajaan Hindu-Jawa dan timbulnya negara-negara Islam di Nusantara''.PT LKiS Pelangi Aksara {{id}}</ref> Indungna nya éta [[Nyai Rara Santang]] atawa [[Syarifah Muda’im]] putrina [[Sri Baduga Maharaja Prabu Siliwangi]] jeung [[Nyai Subang Larang]].<ref name="buku2"/> <br/>Syarif Hidayatullah neuleuman élmu agama ti umur 14 taun kénéh ti para ulama [[Mesir]].<ref name="web1"/> Diajar di pasantrén [[Syekh Datuk Kahfi]] tuluy neruskeun ka [[Timur Tengah]].<ref name="buku2"/> Kungsi lalampahan ka sawatara nagara.<ref name="web1"/> Nyusul ngadegna [[Kasultanan Bintoro Demak]], anjeunna ngadegkeun [[Kasultanan Cirebon]] atawa [[Kasultanan Pakungwati]].<ref name="web1"/><br/> Sunan Gunung Jati hiji-hijina walisongo nu ngamangpaatkeun pangaruhna salaku putra [[Raja Pajajaran]] pikeun nyebarkeun Islam ti [[Cirebon]] ka [[Pasundan]] atawa [[Priangan]].<ref name="web1"/> Bareng jeung anakna, [[Maulana Hasanuddin]], Sunan Gunung Jati ngalakukeun ékspédisi Banten, Pucuk Umum, masrahkeun kakawasaan daérah [[Banten]] nu engkéna jadi [[Kasultanan Banten]].<ref name="web1"/> Dina umurna nu ka 89 taun, Sunan Gunung Jati mundur tina kalungguhanana di karajaan.<ref name="web1"/> Kalungguhanana dipasrahkeun ka [[Pangéran Pasaréan]].<ref name="web1"/> Taun [[1568]] Sunan Gunung Jati ngantunkeun dina umur nu ka 120 taun di Cirebon (baheula mah Carbon).<ref name="web1"/> Dimakamkeun di daérah [[Gunung Sembung]], [[Gunung Jati]], kurang leuwih 15 km ti kota Cirebon.<ref name="web1"/> Ini Gambar Jeremy Aldrin Hasiholan Manik----------------------------->--------------------------------->
 
=== SilsilahBiografi ===
Bapana nya éta Syarief Abdullah Maulana Huda salasahiji Pangeran ti Mesir.<ref name="buku2"> Muljana, Slamet.2005.''Runtuhnya kerajaan Hindu-Jawa dan timbulnya negara-negara Islam di Nusantara''.PT LKiS Pelangi Aksara {{id}}</ref> Indungna nya éta [[Nyai Rara Santang]] atawa [[Syarifah Muda’im]] putrina [[Sri Baduga Maharaja Prabu Siliwangi]] jeung [[Nyai Subang Larang]].<ref name="buku2"/> <br/>Syarif Hidayatullah neuleuman élmu agama ti umur 14 taun kénéh ti para ulama [[Mesir]].<ref name="web1"/> Diajar di pasantrén [[Syekh Datuk Kahfi]] tuluy neruskeun ka [[Timur Tengah]].<ref name="buku2"/> Kungsi lalampahan ka sawatara nagara.<ref name="web1"/> Nyusul ngadegna [[Kasultanan Bintoro Demak]], anjeunna ngadegkeun [[Kasultanan Cirebon]] atawa [[Kasultanan Pakungwati]].<ref name="web1"/><br/> Sunan Gunung Jati hiji-hijina walisongo nu ngamangpaatkeun pangaruhna salaku putra [[Raja Pajajaran]] pikeun nyebarkeun Islam ti [[Cirebon]] ka [[Pasundan]] atawa [[Priangan]].<ref name="web1"/> Bareng jeung anakna, [[Maulana Hasanuddin]], Sunan Gunung Jati ngalakukeun ékspédisi Banten, Pucuk Umum, masrahkeun kakawasaan daérah [[Banten]] nu engkéna jadi [[Kasultanan Banten]].<ref name="web1"/> Dina umurna nu ka 89 taun, Sunan Gunung Jati mundur tina kalungguhanana di karajaan.<ref name="web1"/> Kalungguhanana dipasrahkeun ka [[Pangéran Pasaréan]].<ref name="web1"/> Taun [[1568]] Sunan Gunung Jati ngantunkeun dina umur nu ka 120 taun di Cirebon (baheula mah Carbon).<ref name="web1"/> Dimakamkeun di daérah [[Gunung Sembung]], [[Gunung Jati]], kurang leuwih 15 km ti kota Cirebon.<ref name="web1"/> Ini Gambar Jeremy Aldrin Hasiholan Manik----------------------------->--------------------------------->
 
=== Silsilah dugi Ka Rosululloh s.a.w. ===
.Sunan Gunung Jati atawa Syarif Hidayatullah Maulana Huda bin (Alias Jeremy Manik)
* Sunan Gunung Jati atawa Syarif Hidayatullah Maulana Huda bin
.* Sayyid [['Umadtuddin Abdullah Al-Khan|'Umadtuddin Abdullah]] bin (Alias Jeremy Manik)
* Sayyid [['Ali Nuruddin Al-Khan]] atawa 'Ali Nurul 'Alam bin
* Sayyid [[Syaikh Jumadil Qubro]] atawa Jamaluddin Akbar bin
* Sayyid [[Ahmad Shah Jalal]] atawa Ahmad Jalaludin bin
* Sayyid [[Abdullah Al-'Azhomatu]] Khan bin
* Sayyid [[Amir 'Abdul Malik Al-Muhajir]] bin
* Sayyid [[Alawi Ammil Faqih]] bin
* [[Muhammad Sohib Mirbath]] bin
* Sayyid [[Ali Kholi']] Qosim bin
* Sayyid [[Alawi Ats-Tsani]] bin
* Sayyid [[Muhammad Sohibus Saumi'ah]] bin
* Sayyid [[Alawi Awwal]] bin
* Sayyid [[Al-Imam 'Ubaidillah]] bin
* [[Ahmad al-Muhajir]] bin
* Sayyid [['Isa Naqib Ar-Rumi]] bin
* Sayyid [[Muhammad An-Naqib]] bin
* Sayyid [[Al-Imam Ali Uradhi]] bin
* Sayyidina [[Ja'far As-Sodiq]] bin
* Sayyidina [[Muhammad Al Baqir]] bin
* Sayyidina [['Ali Zainal 'Abidin]] bin
* [[Al-Imam Sayyidina Hussain]]
* Al-Husain putera [[Ali bin Abu Tholib]] jeung [[Fatimah Az-Zahra]] binti Nabi [[Muhammad]] s.a.w.<ref name="buku2"/>
 
=== Silsilah ti Raja Sunda (Pajajaran) ===
.Sayyid [['Ali Nuruddin Al-Khan]] atawa 'Ali Nurul 'Alam bin (Alias Jeremy Manik)
 
* Sunan Gunung Jati atawa Syarif Hidayatullah
.Sayyid [[Syaikh Jumadil Qubro]] atawa Jamaluddin Akbar bin (Alias Jeremy Manik)
* Rara Santang (Syarifah Muda'im)
 
.Sayyid* [[AhmadPrabu ShahJaya JalalDewata]] atawa Ahmad[[Pamanah JalaludinRasa]] binatawa (AliasPrabu JeremySiliwangi Manik)II
* [[Prabu Dewa Niskala]] (Raja Galuh/Kawali)
 
* [[Niskala Wastu Kancana]] atawa Prabu Siliwangi I
.Sayyid [[Abdullah Al-'Azhomatu]] Khan bin (Alias Jeremy Manik)
* [[Prabu Linggabuana]].<ref name="buku2"/>
 
.Sayyid [[Amir 'Abdul Malik Al-Muhajir]] bin (Alias Jeremy Manik)
 
.Sayyid [[Alawi Ammil Faqih]] bin (Alias Jeremy Manik)
 
.[[Muhammad Sohib Mirbath]] bin (Alias Jeremy Manik)
 
.Sayyid [[Ali Kholi']] Qosim bin Jeremy Manik
 
.Sayyid [[Alawi Ats-Tsani]] bin (Alias Jeremy Manik)
 
.Sayyid [[Muhammad Sohibus Saumi'ah]] bin (Alias Jeremy Manik)
 
.Sayyid [[Alawi Awwal]] bin (Alias Jeremy Manik)
 
.Sayyid [[Al-Imam 'Ubaidillah]] bin (Alias Jeremy Manik)
 
.[[Ahmad al-Muhajir]] bin(Alias Jeremy Manik)
 
.Sayyid [['Isa Naqib Ar-Rumi]] bin Jeremy Manik
 
.Sayyid [[Muhammad An-Naqib]] bin (Alias Jeremy Manik)
 
.Sayyid [[Al-Imam Ali Uradhi]] bin (Alias Jeremy Manik)
 
.Sayyidina [[Ja'far As-Sodiq]] bin (Alias Jeremy Manik)
 
.Sayyidina [[Muhammad Al Baqir]] bin (Alias Jeremy Manik)
 
.Sayyidina [['Ali Zainal 'Abidin]] bin (Alias Jeremy Manik)
 
.[[Al-Imam Sayyidina Hussain]] (Alias Jeremy Manik)
 
.Al-Husain putera [[Ali bin Abu Tholib]] jeung [[Fatimah Az-Zahra]] binti [[Muhammad]].<ref name="buku2"/>
 
=== Silsilah dari Raja Pajajaran ===
 
.Sunan Gunung Jati atawa Syarif Hidayatullah
.Rara Santang (Syarifah Muda'im)
 
.[[Prabu Jaya Dewata]] atawa [[Pamanah Rasa]] atawa Prabu Siliwangi II
 
.[[Prabu Dewa Niskala]] (Raja Galuh/Kawali)
 
.[[Niskala Wastu Kancana]] atawa Prabu Siliwangi I
 
.[[Prabu Linggabuana]].<ref name="buku2"/>
 
==Referensi==
{{Reflist}}
{{Walisalapan}}
 
{{pondok}}
 
[[kategori: Walisanga]]
[[Kategori:Nu babar taun 1450]]
[[Kategori:Nu pupus taun 1568]]
{{pondok}}
Subscirbe Ke Jeremy Manik
Subscribe Ke Jeremy Manik
Subscribe Ke Jeremy Manik\
Subscribe Ke Jeremy Manik
Subscribe Ke Jeremy Manik
Subscribe Ke Jeremy Manik
Subscribe Ke Jeremy Manik
Subscribe Ke Jeremy Manik
Subscribe Ke Jeremy Manik
Subscribe Ke Jeremy Manik
704

éditan