Béda révisi "Élmu bahan"

Taya parobahan ukuran ,  4 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: kusabab → ku sabab using AWB
m (Bot: Migrating 42 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q228736 (translate me))
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: kusabab → ku sabab using AWB)
 
'''Élmu bahan''' ngawengku bagian-bagian ti [[kimia]], [[fisika]], [[géologi]], ogé [[biologi]] nu patali jeung sipat-sipat fisik, kimiawi, atawa biologis rupa-rupa bahan/matéri. Élmu ieu biasana dianggap salaku élmu terapan, sabab sipat-sipat nu diulik biasana dipatalikeun jeung tujuan industrial.
 
Élmu bahan ngawengku sakabéh opat kelas bahan nu masing-masing boga widang ulikanana séwang-séwangan: (1) logam jeung [[métalurgi]], (2) keramika, [[semikonduktor]], jeung bahan éléktronik lianna, (3) polimér, (4) komposit jeung [[biomaterial]] nu bisa asup kana kelas bahan 1 n.k. 4 tadi. Métalurgi jeung keramika mibanda sajarah nu panjang salaku disiplin rékayasa/téhnik, tapi kusababku sabab élmu nu jadi tatapakan disiplin ieu larap ka sakabéh kelas bahan, mangka élmu bahan dianggap salaku disiplin anu misah.
 
Élmu bahan aya patalina jeung [[rékayasa bahan]], nu condong museur kana téhnik ngolah (casting, rolling, welding, [[cangkok ion]], [[kamekaran kristal]], [[thin-film deposition]], [[sintering]], [[glass]]blowing, jsb.), téhnik analitis ([[mikroskop éléktron]], [[difraksi sinar-X]], [[kalorimétri]], [[mikroskopi inti (HEFIB)]] jsb.), rancang bahan, sarta untung/rugina dina produksi industrial.