Béda révisi "Amanat Galunggung"

m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: diantara → di antara using AWB
m (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:Q11650963)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: diantara → di antara using AWB)
==Naskahna==
Naskah anu asalna ti [[Kabuyutan Ciburuy]], Garut Kidul. Kiwari diteundeun di [[Perpustakaan Nasional RI]] kalawan nomor koleksi L 632 Peti 16 atawa koropak 632. Naskahna ditulis dina [[daun gebang]] atawa nu ku para ahli sok disebut [[nipah]] ngagunakeun mangsi hideung. Aksara nu digunakeun pikeun nuliskeun ieu naskah nyaéta [[aksara Sunda kuna]], sedeng basana nyaéta [[basa Sunda kuna]]. Kandelna naskah aya 7 lambaran daun nipah atawa 13 kaca, unggal kaca ngandung 4 jajar tulisan. Ditulis dina wangun prosa.
<ref name="Membuka Peti Naskah Sunda Kuna koleksi Perpustakaan Nasional RI: Upaya Rekatalogisasi"> {{cite book | author=Munawar Holil & Aditia Gunawan| title= "Membuka Peti Naskah Sunda Kuna koleksi Perpustakaan Nasional RI: Upaya Rekatalogisasi"| publisher= ''dalam Perubahan Pandangan Aristorkrat Sunda (Seri Sundalana 9)''| year=2010}}</ref>.
 
==Panalungtikan==
 
==Eusi Naskah==
Eusi naskahna mangrupa papagon hirup pikeun para pamingpin dina wangun pépéling, nyaéta pépélingna Rakéan [[Darmasiksa]], anu dianggap idéntik jeung raja Sunda nu nyekel kakawasaan taun 1175-1197, ka para putrana katut rundayanana.<ref name="Saleh">< /ref>
 
Sababaraha piwuruk anu nyangkaruk dina ieu naskah téh, diantaranadi antarana:
* Ulah pacogrégan, ulah paheuras-heuras, sakuduna rukun gawé sauyunan boh dina laku lampah boh dina udagan hirup;
* Ulah marebutkeun perkara jeung jelema anu geus bener, jujur, jeung hadé haté.
==Rujukan==
{{reflist}}
 
 
==Daftar Pustaka==
Ajip Rosidi, dkk., 2000, ''Ensiklopedi Sunda: Alam, Manusia, Budaya (termasuk Budaya Cirebon dan Betawi)''. Jakarta: Pustaka Jaya.
 
{{Daptar-naskahkuno}}
[[Category:Naskah Sunda]]
 
[[CategoryKategori:Naskah Sunda]]
 
{{Daptar-naskahkuno}}