Béda révisi "Bagawad Gita"

32 bita dipupus ,  5 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: Oge → ogé using AWB
Tidak ada ringkasan suntingan
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: Oge → ogé using AWB)
 
[[Gambar:Bhagavad Gita (ru 1).jpg|thumb]]
'''Bagawad Gita''' nyaéta [[teks]] [[India]] [[buhun]] anu jadi hasil pagawéan penting dina [[tradisi]] Hindi boh [[sastra]] boh [[palsapah]].<ref name="hiji">{{en}}[http://www.ancient.eu/Bhagavad_Gita/ Bhagavad Gita] <small> (diakses 12 Januari 2015) </small> </ref> Tarjamahan munggaran ieu [[karya]] tina [[basa Sanskerta]] kana [[basa Inggris]] dijieun kira-kira taun [[1795]] ku [[Sir Charles Wilkins]].<ref name="hiji"/> Judul Bagawad Gita hartina “haleuang Gusti”.<ref name="hiji"/> Dijeun minangka [[puisi]] sarta pineun ku topik-topik utama nu patali jeung tradisi spiritual jeung intelektual India.<ref name="hiji"/> Sanajan normalna mah diédit minangka téks mandiri, Bagawad Gita jadi hiji bagian tina carita épik India anu disebut “[[Mahabarata]]”, carita épik [[India]] pangpanjangna.<ref name="hiji"/> Di jero téks panjang ieu aya bagian anu eusina 18 bab jeung 700 pasal, mangrupa bagian nu disebut Bagawad Gita.{{fact}} Ogeogé biasa disebut Gita wungkul.<ref name="hiji"/> Ieu téh mangrupa téks réligius pangkolotna di dunya.<ref name="dua">{{en}}[http://www.hinduwebsite.com/gitaintrod.asp Gitaintrod] <small> (diakses 13 Januari 2015) </small> </ref>
 
==Referensi==
 
{{pondok}}
 
[[kategoriKategori:Mahabarata]]