Béda révisi "Samudra Hindia"

1 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: Indonesia → Indonésia using AWB
m (menghapus Kategori:Geografi; menambahkan Kategori:Géografi menggunakan HotCat)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: Indonesia → Indonésia using AWB)
 
[[File:Indian Ocean-CIA WFB Map.png|thumb|300 px|Samudra Hindia]]
'''Samudra Hindia''', '''Samudra IndonesiaIndonésia''' atawa '''Samudra India''' Nyaéta kumplulan cai panglobana katilu di dunya, legana kira-kira 20% beungeut cai di [[bumi]]<ref name="hiji">The ''Indian Ocean and the Superpowers''. Routledge. 1986. ISBN 0709942419, 9780709942412.</ref>. Du kalér kawates ku bagian kidul [[Asia]], di kulon ku [[Arab Saudi|Jazirah Arab]] jeung [[Afrika]]; di wétan ku [[Malaysia|Semenanjung Malays]], [[Sumatra]], [[Jawa]], Kapuloan [[Sunda Kecil]], jeung [[Australia]]; di kidul ku [[Antartika]]. Ieu samudra téh dipisakeun jeung [[Samudra Atlantik]] ku 20° timur [[méridian]], jeung [[Samudra Pasifik]] ku 147° timur méridian. Samudra Hindia atawa Samudra Indoa nyaéa hiji-hijina samudra anu maké ngaran nagara nyaéta [[India]] <ref>{{cite web|url=http://www.etymonline.com/index.php?search=indian+ocean&searchmode=none|title=Online Etymology Dictionary|last=Harper|first=Douglas|work=[[Online Etymology Dictionary]]|accessdate=18 January 2011}}</ref><ref>[http://books.google.co.in/books?id=pTR2AAAAMAAJ Indo-American relations : foreign policy orientations and perspectives of P.V. Narasimha Rao and Bill Clinton] By Anand Mathur; Page 138 ''"India occupies the central position in the Indian- Ocean region that is why the
Ocean was named after India"''</ref><ref>[http://books.google.co.in/books?id=_P4MAAAAIAAJ Politics of the Indian Ocean region: the balances of power] By Ferenc Albert Váli; Page 25</ref><ref>[http://books.google.co.in/books?id=wUzKCZxvNQoC&pg=SA12-PA251 Geography Of India For Civil Ser Exam] By Hussain; Page 12-251; ''"INDIA AND THE GEO-POLITICS OF THE INDIAN OCEAN"''(16-33)</ref>.
 
{{pondok}}
 
[[kategoriKategori:limaLima samudra]]
[[kategoriKategori:Géografi]]
[[kategoriKategori:lautLaut]]