Buka ménu utama

Parobahan

232 bita ditambahkeun, 9 bulan yang lalu
m
taya kamandang éditan
'''Dékonstruksi''' (Perancis, ''deconstruire'', Inggris, ''deconstruction''), nurunkeun, ngurangan kana bangunan nu geus aya, geus baku. Dékonstruksi mangrupa ciri has tiori-tiori postrukturalisme. <ref name=":0">{{Cite book|title=Ensiklopedia (2000 Istilah, Biografi, Karya Metode, Teori Sastra)|last=Kutha Ratna|first=Nyoman|publisher=Pustaka Pelajar|year=2018|isbn=9786022297437|location=Yogyakarta|pages=}}</ref> Hartina, lamun urang nembrakeun dékonstruksi teh sarua jeung nembrakeun postrukturalisme, kitu ogé sabalikna. Numutkeun Cuddon (2013: 189) istilah dékonstruksi ceunahmah dibawa tina konsép Martin Heidegger ''destruktion'', tapi nu séjénmah kalah nolak yén dékonstruksi téh taya patalina jeung istilah déstruksi nu hartina ngaruksak. Kristeva (1980: 36-37) nyebutkeun yén dékonstruksi téh gabungan tina destruksi jeung konstruksi. Wangenan anu aya patalina jeung dékonstruksi téh geus aya dasarna dina pikiran Nietzsche (Culler,1983:86-87).
 
==Rujukan==
14

éditan