Protista: Béda antarrépisi

Taya parobahan ukuran ,  2 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: Tuangeun → dahareun (5) using AWB
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa (3), oge → ogé (2), nyaeta → nyaéta (11), energi → énérgi, ea → éa, kusabab → ku sabab (3), di sebut → disebut, sapertos → saperti , ngena using AWB)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: Tuangeun → dahareun (5) using AWB)
 
 
Prorista mangrupi jamur hirup dina taneh lembab Jeung sipatna heterotrof.Tuangeundahareun Jeung énérgi nu dimenangkeun ku cara nguraikeun materi organik tina makhluk hirup sejenna.Prorista mangrupi jamur dibagi jadi tilu filum,nyaéta;
 
* Myxomycota(jamur lendir) plasmodial ku sabab vase vegetatifna mangrupa lendir nu nyebar Jeung menang gerak ku amoeboid.
•perkembangan sacara vegetatif ngabelah awak dilakukeun alga uniseluler.
 
3. Pngelompokan alga didasarkeun Kana kandungan pigmen.Alga nyaéta struktur dinding sel Jeung kandungan cadangan Tuangeunnadahareunna.<ref name=":0" />
 
== Prorista mangrupi sato ==
Prorista mangrupi sato bentukna ngavariasi Jeung menang gerak ku cara nu berobah-robah.Ngadasarleun cara menangkeun tuanggeunna ,Aya sabaraha tipe protozoa
 
•Holozoa,nyaéta tuangeundahareun organisme hirup sejenna.
 
•Saprozoik,nyaéta tuangeundahareun organisme nu Atos paeh.
 
•Saprofitik,nyaéta tuangeundahareun atawa nganyerap zat-zat larut di sekitar tubuhnya ngeunaan pamukaan tubuh.
 
Reproduksi sacara aseksual dilakukeun ku ngabelah biner,sedangkeun Perkembangbiakan sacara seksual nulangsung ngeunaan konjugasi.