ISO 4217 téh hiji standar anu dipedal ku Organisasi Internasional pikeun Standarisasi, anu boga hak ngadéfinisikeun mata uang, kode nagara (alfa jeung numérik), sarta rujukan-rujukan pikeun unit-unit leutik nu kabagi kana tilu tabél:

  • Tabél A.1 – Daptar kode mata uang & logam hargaan kiwari[1]
  • Tabél A.2 – Kode logam hargaan kiwari[2]
  • Tabél A.3 – Daptar kode pikeun historis dénominasi mata uang & logam hargaan[3]
Tikét anu mintonkeun rega maké kode ISO 4217 "EUR" (kenca handap) jeung lain maké simbul mata uang

Tabél, sajarah jeung lumangsungna sawala[perlu klarifikasi] téh dikokola ku SIX Interbank Clearing minangka bagian ti ISO jeung Asosiasi Swiss pikeun Standarisasi.[4]

Daptar kode ISO 4217 dipaké di perbankan jeung sakumna bisnis.[rujukan?] Di sawatara nagara, kode-kode mata uang éta geus remen dipiwanoh sangkan niléy kurs anu dibéwarakeun di surat kabar jeung bank ngagunakeun kode-kode ieu tinimbang ngaran mata uang anu geus ditarjamahkeun atawa simbul mata uang lianna.[rujukan?]

RujukanÉdit