Ilustrator mangrupikeun seniman anu khusus dina ningkatkeun tulisan atanapi ngajelaskeun konsép ku cara nyayogikeun répréséntasi visual anu cocog sareng eusi téks atanapi ide anu aya hubunganana. Ilustrasi bisa jadi dimaksudkeun pikeun netelakeun konsép pajeulit atawa objék anu hese dijelaskeun sacara tékstual, anu jadi alesan ilustrasi mindeng kapanggih dina buku barudak.[1]

Saurang Ilustrator

Ilustrasi mangrupikeun seni ngadamel gambar anu tiasa dianggo sareng hiji hal sareng nambihanana tanpa peryogi perhatian langsung sareng henteu ngaganggu naon anu diilustrasikeun. Hal anu sanés nyaéta fokus perhatian, sareng peran ilustrasi nyaéta pikeun nambihan kapribadian sareng karakter tanpa bersaing sareng hal anu sanés.[2]

Ilustrasi parantos dianggo dina pariwara, rendering arsitéktur, kartu ucapan, poster, buku, novel grafis, papan carita, bisnis, komunikasi téknis, majalah, kaos, vidéo, tutorial[3] , jeung koran. Ilustrasi kartun tiasa nambihan humor kana carita atanapi karangan.[4]

TéhnikÉdit

 
Sahiji cat cai, ku John Simmons, ngagambarkeun Hermia and Lysander, ti A Midsummer Night's Dream (1870)

Nganggo gambar rujukan pikeun nyiptakeun adegan sareng karakter. Ieu tiasa saderhana heula sapertos ningali gambar pikeun mere ilham karya seni atanapi nyiptakeun sketsa karakter sareng detil pamandangan tina sudut anu béda pikeun nyiptakeun dasar dunya buku gambar. Sababaraha téknik ilustrasi tradisional nyaéta cat cai, pulpén sareng tinta, seni airbrush, lukisan minyak, pastel, ukiran kai, sareng potongan linoleum.

John Held, Jr nyaéta hiji ilustrator anu digawé di rupa-rupa gaya jeung média, kaasup motong linoleum, pulpén jeung tinta gambar, lukisan panutup majalah, kartun, komik strip, jeung desain set, bari ogé nyieun seni rupa jeung patung sato na jeung cat cai. Loba ilustrator miluan sakola seni atawa kuliah kanggé diajar tina sababaraha jenis téhnik gambar nu béda.

Ilustrasi tradisional sigana geus muncul deui dina masa média sosial berkat jaringan sosial kawas Instagram, Facebook, Pinterest, sarta YouTube.

Paguron luhur sareng sakola seni nawiskeun kursus khusus dina ilustrasi (sapertos di Inggris, gelar BA (Hons)) janten ieu parantos janten jalan anyar pikeun profési. Seueur ilustrator nyaéta freelancer, ditugaskeun ku penerbit (koran, buku, atanapi majalah) atanapi agénsi pariwara. Kaseueuran ilustrasi ilmiah sareng ilustrasi téknis ogé katelah bagan inpormasi. Di antara bagan inpormasi, spesialis nyaéta ilustrator médis anu ngagambarkeun anatomi manusa, sering ngabutuhkeun latihan artistik sareng médis mangtaun-taun.

Médium anu populer pisan sareng ilustrator taun 1950-an sareng 1960-an nyaéta kasein, sapertos tempera endog. Katepatan sareng daya tahan média ieu cocog sareng tungtutan ilustrasi. Karya seni dina dua jinis cét nahan kasusah perjalanan ka klien sareng panyitak tanpa karusakan.

Ilustrasi komputer, atawa ilustrasi digital, nyaéta pamakéan alat digital pikeun ngahasilkeun gambar dina manipulasi langsung artis, biasana ngaliwatan alat ngarah, kayaning tablét atawa mouse.

Komputer nyirorot ngarobah industri jeung kiwari, loba kartunis jeung illustrator-ilustrator nyieun ilustrasi digital ngagunakeun komputer, tablet grafik, sarta pamindai. Parangkat lunak sapertos Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Corel Painter, sareng Affinity Designer ayeuna seueur dianggo ku para profesional éta.

Tumbu KaluarÉdit

RujukanÉdit

  1. Elster, Charles; Simons, Herbert (1985), "How important are illustrations in children's readers?", The Reading Teacher (International Reading Association) 39 (2): 148–152, JSTOR 20199036 
  2. "What does it mean to be an illustrator?". graphicdesign.stackexchange.com. Diakses tanggal 2016-03-08. 
  3. "Part One: The Instructional Role of Illustrations". ucar.edu. 
  4. "The first recorded cartoon illustration and animation". Island Cartoons. 11 December 2014.